Ładowanie

Targ Rybny/13.11.2015

Targ Rybny/13.11.2015

Piątkowy TARG Rybny to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy.
To wydarzenie dla smakoszy świeżej ryby, owoców morza i dla wszystkich którzy poszukują miejsca do zjedzenia rybki na mieście.

Poszukiwacze świeżej ryby będą mogli wybierać wśród pstrągów (łososiowych, źródlanych, tęczowych), jesiotrów, dorad, mieczników, halibutów, śledzi, sardynek i sardeli oraz takich ryb jak sola, żabnica, tuńczyk, merlin, labrax. Specjalnie dla wielbicieli ryb wędzonych i przetworów będą dostępne gatunki: troć, sieja, węgorz, sielawa, sum, łosoś, miętus, halibut, makrela, pstrąg i jesiotr oraz w przetworach. Dodatkowo dla wyjątkowo wybrednych podniebień: pasztet z pstrąga, roladki z leszcza z morelą lub śliwką, roladki z płoci, śledzie (z żurawiną, gruszką, piernikiem, pomidorem czy kiszonym ogórkiem), karasie, liny, makrele, szczupaki, sandacze, sielawy, sumy i wiele innych w zalewie ). Miłośnicy owoców będą mogli delektować się – mulami i ostrygami, vongolami, fasolarami, brzytwami, krewetkami, kalmarami, ośmiornicami, krabami, homarami, scalopsami i langustami. Poza skarbami wód będzie można zaopatrzyć się także w składniki potrzebne do ich przyrządzania lub oryginalne dodatki takie jak szparagi morskie.

Poza stoiskami zakupowymi będzie można degustować i zjeść rozgrzewające potrawy na miejscu. W menu będą królować: klasyczna zupa rybna, zupa rybna po tonkińsku, ostro-kwaśna z krewetkami, kleik ryżowy z mulami lub z łososiem, ryba w sosie słodko kwaśnym, łosoś w czerwonym curry, wątróbka z pstrąga, krewetki po japońsku czy krewetki w cieście filo.

Wydarzenie odbędzie się na Placu Powstańców Warszawy
13 listopada, start od godziny 12.00
znajdziesz nas w każdy piątek

kontakt mail: biuro@targrybnywarszawa.pl
telefon 690579869

Opublikuj komentarz